Online konzultace s poporodní dulou

Předporodní příprava na šestinedělí

            Štěstí přeje připraveným a péče o ženu je klíčem k šestinedělnímu štěstí

iconfinder_sunburst-heart_2903207

Máte rádi věci pod kontrolou, a tápete v tom, jak se připravit na něco tak neznámého a tak trochu záhadného jako je šestinedělí?

Díky 90minutám společného povídání a Vaší přípravě úkolů, tipů a cvičení v pracovním sešitu vneseme do vašich představ trochu struktury a pevného rámce. Mnohdy stačí své obavy jen formulovat a řešení jsou pak na snadě.

iconfinder_sunburst-heart_2903207

Slyšeli jste od kamarádek nebo kolegů v práci ledacos, ale nějak nevíte jak to šestinedělí uchopit?

Pomůžu Vám upravit Vaše očekávání od období po porodu, tak aby hrálo ve Váš prospěch. Každé šestinedělí je úplně jiné, ale jsou principy, kterých můžeme využít, pro to abychom toto období prožili co nejšťastněji a vytěžili z něj maximum pro další život celé rodiny.

iconfinder_sunburst-heart_2903207

Už se nemůžete dočkat, až budete mít své vytoužené miminko v ruce, ale zároveň Vás děsí nejistota, co všechno se změní a jak to zvládnete?

Obavy jsou naprosto přirozené. Šestinedělí je celé postavené na hormonech a silných emocích. Pokud společně věnujeme čas Vaší technické přípravě na toto období, budete si moci užívat jízdu na šťastné vlně majíc pro sebe připravenou podpůrnou síť.

iconfinder_sunburst-heart_2903207

Čekáte druhé dítě a marně přemýšlíte, jak to zařídit, aby to druhé šestinedělí probíhalo mnohem šťastněji? Navíc se starším sourozencem doma?

Každé šestinedělí je velká výzva a zároveň velká příležitost. Zvlášť v situaci, kdy víte, že i starší sourozenec bude vyžadovat svoji porci péče. Budeme stavět na Vašich předchozích zkušenostech a na systému, který máte doma nastavený. Jste skvělí rodiče už teď, a mnoho toho už víte, stačí pár tipů a šťastné šestinedělí pro celou Vaši rodinu je na cestě.

iconfinder_sunburst-heart_2903207

Hledali jste ve svém okolí profesionály poskytující péči v šestinedělí, ale nedaří se Vám?

Online konzultace má výhodu, že je na místě na mapě nezávislá. Můžeme společně připravit podpůrnou síť z osob, které máte na dosah. Také se pokusím Vás nasměrovat prostřednitvím svých kontaktů a sítí ke konkrétním osobám a službám, které si přejete a mohly by být dostupné ve Vašem regionu.

Jsem žena, manželka, poporodní dula a čekám 3. dceru. Plachtím na moři, létám na paraglidu, ale tu nejdivočejší jízdu si užívám právě jako matka. Trvalo mi dlouho, než jsem připustila, že pečovat o sebe a nechat o sebe pečovat je

klíčem ke štěstí každé mámy.

Jsem certifikovanou poporodní dulou České asociace dul (ČAD). Absolvovala jsem první běh kurzu pro poporodní duly u této organizace.

Absolvovala jsem vzdělávání pro poporodní duly u skvělé australské ajurvédské poporodní duly Julie Jones –  jsem tedy Newborn mothers postpartum proffesional

Absolvovala jsem školení pro Specialistky na zpracování placenty Nezávislá asociace zpracování a enkapsulace placenty z.s. a jsem její členkou

Šestinedělí je krásné, ale náročné období života.

Pokud věnujeme čas přípravě na něj můžeme se vyhnout některým kritickým momentům, bolestem či problémům způsobeným často nepřiměřeným přetížením novorozené matky.

Odborná literatura uvádí, že až 80% žen se po porodu setká s nějakou formou psychických problémů (od poporodního blues po poporodní depresi). Velkou roli při jejich vzniku hraje přetížení matky, změna jejího sociálního statusu a bagatelizování drobných i větších náznaků, že se něco děje.

Po absolvování konzultace a zpracování jednotlivých bodů pracovního sešitu budete mít představu, co Vás v šestinedělí čeká, zmapovanou svou podpůrnou síť a množství tipů jak si svůj šestinedělní život, co nejvíce usnadnit

Je pravděpodobné, že ušetříte peníze za terapie a odborníky, protože při dobré přípravě se pravděpodobnost výskytu vážných problémů významně snižuje.

Ze zkušeností kolegyň laktačních poradkyň se ukazuje, že mnoho jejich návštěv v domácnostech nevyžaduje příliš technických zásahů a řešení velkých laktačních problémů. Mnohdy ženy hlavně potřebují ujistit, že si vedou dobře, a že to co cítí je v pořádku. Stejně tak potřebují podpořit v tom, aby byly v co největším kontaktu se smým miminkem. Toho docílí tím, že aktivizují své okolí a zbaví se nároků, které jsou na ně v daném období nepřiměřeně vysoké.

V průběhu konzultace tato témata probereme a díky pracovnímu sešitu najdeme způsoby, jak se přetížení co nejvíce vyhnout.

Co nákupem zísláte?

iconfinder_love-message-phone_2903211

90 minut společného online prostoru pomocí Skype audio/video hovoru

Budeme pracovat na vaší předporodní přípravě na šestinedělí. Kromě obecných informací k období po porodu budeme hodně pracovat s Vašimi dotazy a hledat řešení konkrétních problémů.

iconfinder_love-notebook_2903202

Pracovní sešit s úkoly, otázkami a praktickými tabulkami

Umožní Vám zmapovat Vaši vlastní situaci. S tímto materiálem budeme pracovat v průběhu konzultace a získáte návody a tipy, jak tyto informace přeměnit ve Váš vlastní poporodní plán.

Velmi dobře si pamatuji na svá těhotenství a nejistoty ohledně šestinedělí.

Když jsem čekala 1. dceru, tak nám jeden kamarád povídal, ať se nebojíme, že děti jsou nerozbitné a omyvatelné! Tento trochu nejapný žertík mi přinesl velkou úlevu, narozdíl od kvanta rodičovských knížek, které jsem tehdy četla.

Jako by osobní kontakt s reálným člověkem a ujištění od někoho, kdo to období prožil, mělo mnohem větší efekt.Podpoře rodin připravujících se na období po porodu, nebo právě prožívajících své šestinedělí věnuji poslední roky svého života.

iconfinder_male-avatar_2903205

Už teď jste báječní rodiče!

Podpořím Vás v tom, abyste získali rodičovské sebevědomí a věřili jste ve své přirozené kompetence.

iconfinder_lips-bubble_2903213

Odpovědi v reálném čase!

Díky konzultaci si ušetříte množství času při vyhledávání mnoha různých zdrojů nejen online. Tuto práci jsem za Vás již udělala a ráda se s Vámi o informace podělím.

iconfinder_eiffeltower-hearts_2903193

Jsem TU pro Vás!

Online konzultace funguje bez ohledu na naši geografickou vzdálenost. I v rámci Prahy si díky ní můžete ušetřit cestování do veřejné kavárny. Konzultace proběhne v klidu Vašeho domova.

Cena online konzultace s poporodní dulou

750 CZK

Hodinu a půl mého času jenom pro sebe

Celých 90 minut budu Vám, ideálně oběma nastávajícím rodičům plně k dispozici. Tento čas můžete využít ke kladení všech možných dotazů a můžeme spolu řešit Vaše velmi specifické situace a problémy v přípravě na šestinedělí.

Roky zkušeností poporodní duly

Od roku 2016 se zabývám poporodní péčí o ženy. V průběhu té doby jsem absolvovala množství teoretických i praktických kurzů, přečetla mnoho zajímavé převážně zahraniční literatury, ale hlavně jsem navštívila nejednu šestinedělní domácnost. Všechny tyto znalosti, informace a zkušenosti máme se mnou na telefonu k dispozici.

20 stran úkolů a návodných dotazů

Ihned po zaplacení kurzu Vám do emailové schránky přistane pracovní sešit, který je plný různých otázek, úkolu, seznamů a tabulek. Jejich účelem je pomoci Vám zmapovat si vlastní situaci a možnosti. S těmito podklady pak konzultace bude maximálně efektivní a přizpůsobená Vašim individuálním podmínkám.

Garance spokojenosti

Pokud by se ukázalo, že po zaslání pracovního sešitu, nejste spokojeni s daným materiálem nebo z jakéhokoliv důvodu již nemáte zájem uskutečnit konzultaci, můžete do 30ti dnů uplatnit garanci vrácení peněz!

... Jako odměnu za důvěru a za to, že jste dočetli až sem, získáte s objednávkou online konzultace ještě ...

Sadu šablon na sestavení vlastního poporodního plánu týden po týdnu.

poporodni-plan_sablona-náhled_3D

Součástí je i pár dalších užitečných šablon jako překvapení.

Týden po zaplacení objednávky očekávejte ve svých emailových schránkách recept na výborný tradiční nepálský pudink.

10 z 10ti šestinedělek, kterým jsem ho darem donesla ho doporučuje 😉

Recenze

Konzultace s Lucií upřímně doporučuji. Mě osobně velmi pomohlo mít spřízněnou ženu. Někoho z venku, kdo mě vyslechne, nehodnotí a kdo mě pochopí. Myslím, že mít po ruce někoho se smyslem pro organizaci je k nezaplacení. Ačkoliv i ja, přestože jsem poporodní dula, jsem se zdráhala si o takovou pomoc říct. Proto je určitě fajn si par věcí v hlavě srovnat už v čase před porodem. Protože až se roztočí kolotoč radostí a starostí okolo miminka, člověk si ušetří tápání a zbytečné nepříjemnosti.
Eva Potempová
Poporodní dula, FB Pomoc po porodu
S Lucií jsme před porodem šestinedělí konzultovaly a velmi mi pomohla v několika jasně formulovaných otázkách (např. jak mám zajištěné jídlo a kdo mi bude vařit). Také mě v mnoha ohledech vrátila na zem – před porodem všechno vypadá růžově a se třetím dítětem jsem měla pocit, že to všechno "nějak" zvládneme, ale díky Lucii jsem si uvědomila, že šestinedělí je opravdu hodně důležité a že je to vlastně jedno z mála životních období, kdy můžete být v takovém chráněném a všemi uznávaném klidu. Z tohoto jsem pak v šestinedělí hodně čerpala a nedělala nic, co by nebylo nezbytně nutné pro mě a miminko. Díky této přípravě a realistickým očekáváním bylo nakonec naše šestinedělí tím nejlepším šestinedělím, které jsem zažila... a samozřejmě i díky Luciině návštěvě po návratu z porodnice. Myslím si, že v dnešní době je příprava na šestinedělí zvlášť důležitá, byť (z mé zkušenosti) mnoho žen i mužů důležitost šestinedělí nijak nezpochybňuje, nicméně jsou to ale často samy novopečené matky, které při svém aktivním životě mají pocit, že i to šestinedělí zvládnou v plném nasazení. To byl můj případ u obou starších dětí a ano, zvládneme to, ale v klidu to jde mnohem lépe a příjemněji.
Kristýna Staňková
maminka 3 dcer